Helgen är för kort

Helgen har som vanligt varit bra och borde vara längre.

Lördagen var en lugn dag som jag tillbringade mestadels hemma. Jag och Nord var ut på förmiddagen och tränade lite fotpositioner och inkallning. Han är duktig min grabb och full av energi. Dagen bestod mest av städning och fästning av trådar på mina 38 mormorsrutor, det tar sin lilla tid men snart blir det en väska av det hela:) På kvällen tog jag med mig hela gänget ut i skogen. Vi gick en promenad och sedan blev de borstade och fick sina klor klippta. Jag passade även på att pinnträna Njord lite och det gick bra. Nu tyckte han verkligen pinnarna var kul och han tar upp dem och kommer till mig med dem. Får se hur han beter sig när de ligger i spåret nästa gång. Jag har testat en gång med pinnar i spåret men då var spåret så kul så han inte brydde sig nämnvärt om pinnarna.

Efter söndagens morgonpromenader så tränade jag och Njord lite lydnad. Vi tränade läggandet och fot - kontakt. Han börjar bli duktig nu på att hålla kontakten även ute där det finns störningar och läggandet fattade han snabbt trots att vi knappt testat det tidigare. På läggande ska han fälla sig bakåt och snabbt ska det gå:) Detta träningspass gick galant!

Efter lite vila så åkta jag och Njord till skogs. Det var meningen att även Eva och Nilo skulle med men de fick ändrade planer så de kom aldrig till Bollnäs. Jag började med att lägga ett ca 300 meters spår till Njord med två vinklar och 3 pinnar. Vi har pinntränat en del nu och det märktes:) Spåret fick ligga ca 45 minuter och undertiden gick vi en liten promenad och tränade inkallning med störning. Njord var rätt ofokuserad på allt då han bara hade spåret i huvudet:) Han fick sen sitta i bilen en kvart och coola ner sig innan det var dags att spåra. Njord spårar lite flamsigt och går ej i spåret med med lite rutin så blir det nog bra. Men fast han spårar flamsigt så tog han båda pinnarna glad i hågen och likaså slutleksaken och vinklarna var det inga större problem med. Jag är imponerad över denna lilla skit!

 Njord i lingonriset!

 

 Fina Njord, se så stor han blivit:)

Milian är inte i blans just nu, grr vad irriterad jag kan bli på denna hund i bland. Milian har lätt för att stressa och nu är det värre än värst då Pettro ska löpa vilken dag som helst och det är löptikar runt omkring oss. Hans hormoner är i rullning och han vet varken ut eller in. Detta visar sig genom att han gärna skäller och piper då vi möter andra hundar. Han kan ha dessa tendenser annars oxå men mycket mildare och då är han lätt att avleda. Nu går han inte att avleda och dessuotm skällde han på två människor vi mötte i dag. Pinsamt värre tycker jag och det gör mig smått irriterad........ Snart blir det istiden här.......en metod som Gunilla och Bengt (Doubleuse kennel) kör med men det var ett skämt och inget jag någonsing skulle köra på mina hundar.

På eftermiddagen har jag och Milian sprungit en runda i skogen, skönt. Milian behöver vara ensam med sin matte nu så full fokus på Milian!:)

Nu är det dags för tvättning, jag har tvätttid bokat nu så bara att ta tag it:)

Hoppas på en ny härlig vecka med jobb nu. Ha de fint!

Theresflock

Denna blogg handlar om mig och mina hundar som jag tränar och tävlar med i lydnad, bruks och jakt. Mycket tid spenderas också i hälsingeskogarna!

RSS 2.0