Jobbig vecka......

Jag börjar med något riktigt kul som hänt denna vecka, Christine har varit hit och hälsat på:) Helt oanmäld stod hon här i slussen och kikade in, snacka om att jag blev förvånad och och mycket glad så klart:) Det var på onsdagen hon  kom, både rätt dag och rätt tid, rätt dag för att hon trodde jag varit här sen förra fredagen men jag har ju vart i Bollnäs å kom hit på tisdagkväll och rätt tid för att alvedon precis verkade och jag mådde hyffsat bra hela hennes besök.

Sen under onsdagenkväll började febern stiga och sen torsdag morgon till sent på fredag kväll pendlade febern mellan 39 - 40 grader, trots stark febernedsättande i droppform. Sen fick de även sätta in kortison för att få ned febern och äntligen har det hjälpt och jag känner mig nästan som en ny människa. Jag fick oxå sprita in hela kroppen när jag var som varmast och det hjälpte faktiskt, så efter den stora helkroppsspritningen i går så fick vi ned kroppstempen till 36.8, helt otroligt. Och faktiskt så verkar det hålla i sig hyffsat, inte enbat genom spirtningen så klart. I morse hade jag 38.7 men annars har jag inte haft mer än 37.8 under hela dagen men jag får febernedsättande i dropp var 3e timme. Jag hoppas de går att sluta med det i morrn utan att febern stiger så levern får vila iaf från detta.

Det har hittat en bakterie i blodet och det är lika med blodförgiftning som jag har, men tydligen inget konstigt och mer vanligt än ovanligt på denna avdelning och då när de vita blodkropparna är på noll som mina nu är, men de borde börja stiga snart nu och då hjälper även de med att bekämpa bakeriern. Annars får jag stark antibiotika av 3 olika sorter flera gånger per dygn i CVKn (dropp). Då jag har antibiotika 3 gånger under natten och sen febernedsättande var 3e timme så kan ni ju tänka er hur ofta de springer här på en natt.....

Förutom febern har jag fått en jobbig hosta och blåsliknande  symtom i munnen. Jag kan inte äta nån mat (vilket jag för tillfället är glad över;)) då det brinner av kryddorna i mun och här som maten aldrig brukar smaka nått alls och jag får ta nån bedövningsgel då jag "borstar" tänderna med en tuss. Jag har ingen matlust alls men näringsdrycker går hyffsat.

I går fick jag mitt första näringsdropp då jag haft svårt att få i mig näring när jag haft så hög feber men idag har det gått bra då jag satsat enbart på näringsdrycker och då räcker det med 5 sånna om dagen och dessutom ger det vätska.

Nu ska mamma å jag kika på Sommarkrysset och strax kommer nästa dos febernedsättande och kvällens mediciner.

Hej så länge!

Theresflock

Denna blogg handlar om mig och mina hundar som jag tränar och tävlar med i lydnad, bruks och jakt. Mycket tid spenderas också i hälsingeskogarna!

RSS 2.0