Friskvårdskonsulation

Njord har inte känts sjuk på något sätt men det är ett par saker som oroat mig lite. Det första är att han har börjat sucka (grymtsucka lixom..) då han hoppar ur bilen (vid landningen), ibland då han lägger sig och då han skakar sig. Men han har hela tiden varit pigg, matglad och i träningen har det inte märkts något. Sen har jag funderat lite på varför han känns trött väldigt fort i trav då vi åker skidor eller springer. Njord springer lös för det mesta i vardagen och då är det galopp (oftast) han väljer själv att göra och det kan han göra i timmar utan att bli speciellt trött om vädret är svalt. Det här fick jag nog inget riktigt svar på, troligtvis är det motivationen att dra omkring på matte som tryter, och att han kanske helt enkelt behöver tränas upp mer i travet och grymtningar verkar inte ha något med någon smärta iaf att göra.
 
Våran sjukgymnast/fysioterapeut Ann Essner var en mycket noggrann, lugn och trevlig tjej och det kändes som att hon verkligen visste vad hon gjorde. Hon kände igenom hela Njord, alla ben, muskler och senor gicks igenom. Vi fick även skritta, trava å galoppera lite utomhus och som avslutning fick han stå på en platta som mätte i % hur mycket han belastade sina 4 ben. Allt detta kändes och såg mycket bra ut. Hon kunde inte anmärka på någonting, skönt! Hon tyckte Njord var en välmusklad kille fina, satta (?) muskler och bra rörelser. Så av detta kan vi då utesluta att han har ont någonstans (muskler, ben, senor). Man kunde inte heller på något sätt märka att han har C höfter.
 
Med oss hem fick vi några tips och övningar i förebyggande syfte. Det var en stretchövning för höften som tillägg till de två vi brukar köra efter hårdare ansträngning och hur man kan göra benhävningar och en mycket bra övning: "stå på diagonalen".
 
Men idag är det för varmt för att ens tänka på motion, förutom simning då:
 
 

Theresflock

Denna blogg handlar om mig och mina hundar som jag tränar och tävlar med i lydnad, bruks och jakt. Mycket tid spenderas också i hälsingeskogarna!

RSS 2.0