Morsdag

Efter en sovmorgon så åkte jag å vovvar ut i skogen. Där hade jag ett blodspår som nu legat i ca 16 timmar och det blev då Njords första spår som legat längre än 1.5 timme. Han blev mer spårnoga och framförallt ett bättre tempo, inte så ivrig. Men fortfarande var han rätt yvig i spårande, han spårar lixom lite hit å dit fast han följer spåret, men det var en rejäl vind oxå så kanske det var orsaken. Men han kom i mål och blev nöjd över klövern och en burk med kattmat som serverades:) Jag ska nu försöka lägga spår som får ligga lite längre men då krävs ju mer planering oxå och mer tid, men jag ska försöka.

Sen avslutade vi skogsturen med en promenad. I dag har både Pettro och Rocky varit lite loja tycker jag, det var inte alls nån fart i skogen så efter ca 40 minuter åkte vi hem, de gamla måste ju få bestämma farten och längden ibland på promenaderna:) I stället så har jag nyss avslutat kvällen med en lite längre promenad för Njord och Cujjo, och en ca 30 minuters promenad med Rocky och Pettro.

Kvällen har annars tillbringats hos mamma å pappa för att fira morsdag. Där blev vi bjuden på grillat och efterätten var rabarberpaj, hur gott som helst! Det var Njord och Rocky som fick äran att följa med dit i dag och Njord har blivit så duktig på att uppföra sig bland folk. Han kunde tom sitta och gosa med Frida en sväng:)

Nu ska jag lägga mig och läsa ut näst sista Isfolket boken, så spännande:)

Godnatt!

Theresflock

Denna blogg handlar om mig och mina hundar som jag tränar och tävlar med i lydnad, bruks och jakt. Mycket tid spenderas också i hälsingeskogarna!

RSS 2.0