Träning och träning

Tror jag aldrig varit så trött som jag var denna morgon under mitt friska liv, det var iaf mycket länge sen. Jag hade ställt klockan på 8.30, snozade till 9 och tänkte att NU går jag upp. Kl 10 vaknade jag av en söt liten hundnos som buffade på mig:) Jag kämpade med att kliva upp men mådde inte bra, började käka kolor för att få lite energi och sen efter bad och frukost började jag känna igen mig.

Jag och hundarna åkte ut i skogen i dag.
 Fört ut är Njord så klart:)

Först la jag ett spår åt Njord och medan det fick ligga så gick vi en promenad. Det var grymt varmt, nästan kvavt. Och Njord var mycket olydig i dag! För första gången i sitt liv så sprang han fram till en okänd människa i skogen. Det har aldirg hänt tidigare och jag har verkligen litat på han. Frestelsen blev väll helt enkelt för stor i dag. Vi hade suttit i skogen och vilat en stund och hundarna tuggade pinnar, sen började spåret bli färdigt så vi gick ut på vägen mot bilen och precis då vi kommer ut på vägen så kommer en joggare, Njord springer dit och visar stolt sin pinne trots mina ropningar, grr. Som tur var så brydde sig denna människa inte om Njord så han fick inget för detta tokeri och inte blev människan rädd heller tack å lov. Han gjorde oss i stället sällskap en bit:)

Sen var det dags för Njord att gå sitt spår. Detta är Njords första spår som han inte alls är speciellt noga med, han spårade inte alls bra. Vet inte om det berodde på värmen så han helt enkelt inte orkade eller om det var nått annat som tokade. 3 pinnar av 6 blev det och dessutom mycket snurrande hit å dit. Jag vet att ett gäng spårar på måndagar efter den här vägen så kanske något av dem lagt på samma ställe så det var därför det blev svårt. Jag ska ut och lägga ett lättare spår senare i veckan så hoppas jag det går bättre.

Sen gick jag och Njord och hämtade Cujjo. Han har varit hos oss både måndag och tisdag nu. Han trivs verkligen här då de kan va ute men om han ska va inne så trivs han bättre i lugn å ro hos mamma å pappa:)
 Vovvarna vilar och jäser i skuggan, inte mycket kraft till något annat i denna värme.

Själv tyckte jag att det var glassväder och gjorde mig en egen liten glass:


På kvällen åkte jag och Njord till klubben. Vi åkte dit i tid så att Njord skulle lugna sig innan platsliggningen. Vi började med att träna lite fritt följ, läggande,inkallning och hinder. Sen blev det passivitetsträning i en timma innan det var dags för platsliggning.Njord låg i 2 minuter utan godis:) Vi körde dock med ett kort avstånd på ca 10 meter då vi inte gjort platsliggning med andra hundar på mycket länge. Han skötte sig finfint:) Även en tandvisning blev det och han skötte sig ok, lite myror i brallan men satt sen fint:)

Sen fick vi kommendering i linförighet, läggande och inkallning. Han var lite okoncentrerad under linförigheten, gjorde ett jättefint läggande men nosade lite då jag lämnade han och sen en jättefin inkallning. Är nöjd med Njord och ska nu försöka hålla i störningsträningen för det är det han behöver. Sen har jag hittat några lydnadstävlingar i juli, får se om jag är ledig och vi är färdig att starta då:)

Nu ska hundarna matas och sen blir det promenad å natta. I morrn väntas utflykt och bio:)

Theresflock

Denna blogg handlar om mig och mina hundar som jag tränar och tävlar med i lydnad, bruks och jakt. Mycket tid spenderas också i hälsingeskogarna!

RSS 2.0