RIS och ROS

Ni är nog några som  undrat vart jag tagit vägen och här ska ni få en kort beskrivning, vi börjar alltså med RIS. Förra fredagen hade jag tid på mottagningen här i Uppsala för provtagningar och dropp mot körtelfeberviruset, men redan på torsdagen fick jag feber, kände mig yr och kräktes några gånger för mycket. På fredagen han jag kräkas minst 40 gånger innan vi var framme i Uppsala. Självklart blev jag inlagd och ingen packning alls hade jag med mig, mer än pappa.

Här tilltog även symtomen med 40 graders feber, förstorad mjälte som gjorde jätteont, förhöjda levervärlden, en liten hjärnhinneinflammation, svullna lymfkörtlar och svamp i både mun och hals. Här kände jag mig rätt mörbultad. Jag blev kvar i en vecka, till fredagen, då hade febern gett med sig och de flesta andra symtomen även om jag fortfarande var mycket trött. Men jag var mycket glad över att få åka hem och fira advent, trodde jag ja.....

Redan dagen efter kom en grym trötthet och en smygande feber. När jag vaknade på söndagen så hade jag 39graders feber så då var det bara att ringa Uppsala och de ville att vi genast skulle åka in, så nu är vi här igen:( Nu är det något mer än körtelfebern som spökar. Närjag kom in var crp 120, i går 198 men i dag hade den sjunkit till 134 så nu har nog antibiotikan nog börjat verka iaf.

Jag har fått gjort många undersökningar så som hals och öron, kontraströntgen av bihålor, lungor och mage. Allt såg bra ut förutom magen där jag har någon form av inflammation i tarmarna så nu tror läkarna att det är de som spökar. Alla proverna på körtelfebern går åt rätt håll. Nästa steg är nu en slang i arslet så de ska kunna se exakt vad som spökar i tarmarna, detta oroar mig lite....

ROS:) Här kommer de goda nyheterna. Förra fredagen fick jag svar på mitt första benmärgsprov och det visade att ingen cancer kommit tillbaks:) Nästa goda nyhet är att första chermeriss provet visar att jag har 100% donator i kroppen:) Sen har jag fått lämna blodprov på philadelphian i slutet på förra veckan och i dag fick jag svar och det såg fortfarandebra ut, ingen philadelphia lika med ingen cancer:)

Jag är väldigt trött och sover mig genom dagarna så nu blir det lite vila. Ha de fint så länge!

Theresflock

Denna blogg handlar om mig och mina hundar som jag tränar och tävlar med i lydnad, bruks och jakt. Mycket tid spenderas också i hälsingeskogarna!

RSS 2.0