Ditte kurs!

Då har vi varit iväg på en 2 dagarskurs för Ditte Andersson i Motala. En trevlig kurs och resa blev det och med oss (jag och Njord) hade vi Hanna å Krozz och sen var det 4 deltagare till på kursen. Många olika raser och individer blev vi, även de var mycket intressant. Det blev inte så jätte mycket träning per ekipage då vi bara hann med två pass per dag å varje pass var 15 minuter. Tror Njord var lite missnöjd med det men intressant och lärorikt för en annan:)
 
Vi fick själva välja vad vi ville ha tips och hjälp med. Jag valde Frittfölj, ställande i inkallningen, stegförflyttningar och fjärr.
 
Njord har många fina delar i sitt friafölj men har lite dålig bakbenskontroll och framförallt i vänster om. Där fick vi många tips och en del har vi testat lite och det verkar som att Njord svarar bra på de. Tex vänstersvängar i cirkel, stegförflyttningar åt höger direkt efter en vänster sväng utan halt och att ha Njord framför mig då jag backar och i halter åt höger och vänster och på så sätt verkligen se när han jobbar med sina bakben och då belöna det.
 
Ställande i inkallning rekommenderade Ditte mattarget. Detta ska jag inte ta tag i nu men kanske det blir något att syssla med i vinter.
 
stegförflyttningarna handlar också mycket om bakdelskontroll så här var det lite lika tips som i friaföljet. Jag har inte hunnit kolla igenom filmen som detta är med på än.
 
I fjärren är det framförallt skiftet stå-sitt som är problemet, annars har Njord fina, snabba skiften. Fick lite tips på förberedelser av bakåttänket då han lätt kommer framåt. Tror även jag ska byta handtecken så det inte blir lika som i de andra sättandena och sen behöver Njordis lite stadgeträning här för det kan hända att han hinner köra flera skiften i loppet av ett par sekunder...... ;)
 
När jag summerar detta så kan jag konstatera att vårat största problem är Njords bakdel så den måste vi fokusera lite på nu så han blir medveten om den:)
 
Sen fick jag så klart mycket flera godbitar med mig hem. Jag har också en film på telefon som jag inte lyckats lägga över på datorn än. Tusan vad bra det är att filma såna här gånger. Måste nog införskaffa mig en filmkamera!
 
Det blev inte många bilder tagna men hittade två på Njord hos en annan kursdeltagares blogg ( Elisabeth Sterner ) som jag fick låna.
 
 Hann å Krozz
 
 Simba tog det lugnt
 
 Njord med favoritgrisen
 
 Fin bild på min prins <3
 
 
 
 

Theresflock

Denna blogg handlar om mig och mina hundar som jag tränar och tävlar med i lydnad, bruks och jakt. Mycket tid spenderas också i hälsingeskogarna!

RSS 2.0