DM i Ockelbo

Då har vi varit i Ockelbo och tävlat och vi kan konstatera att det inte funkar att spåra sig i form inför en lydnadstävling...
Så här såg det ut:
Jag kände från början att vi inte riktigt var ett team på denna tävling och det är faktiskt första gången det händer!
Nollan på platsliggningen fick vi för att Njord satte sig upp då en av de andra hundarna rusade till sin husse då vi stod gömda. Så här får vi ta upp störningsträningen igen.
Friaföljet var det längsta jag gått. Njord tappade lite på något ställe sen kändes inte stegförflyttningarna bra men dom fick vi beröm för så..
Gå Z helt ok!
Inkallningen är jag mycket nöjd med en 9a på!
Sen får man en nolla på rutan om man jagar löv i stället för att springa till rutan....
Apporteringsdirigeringen var bra förutom att han slog på apporten.
Hindret skiter han i att ta återhoppet på! Mycket märkligt! Har inte hänt tidigare och här brukar vi ha en 10 men det blev en sur nolla..
Vittringen blev ett framsteg för att vara i tävlingssammanhang. Han sprang ut, lurnosade en sekund men fann sig och nöp rätt pinne direkt MEN tyvärr hängde han den på ena hörntanden och tappade den precis då jag skulle ta den. Han brukar inte ha dåliga grepp men men
Fjärrdirigeringen var helt ok OM han hade lyssnat på mina kommandon och inte gjort vissa skiften själv:(
 
Så denna tävling var den sämsta i våran tävlingskarriär MEN vi kommer igen! Vi har lite nytt att fokusera på tills nästa tävling som blir i mitten på oktober. Något jag verkligen ska lägga tid på nu är att träna på nya platser.
 
 

Theresflock

Denna blogg handlar om mig och mina hundar som jag tränar och tävlar med i lydnad, bruks och jakt. Mycket tid spenderas också i hälsingeskogarna!

RSS 2.0