Lite apporteringsträning i dag (!)

Vi blir allt lite duktigare på att jaktträna nu :) Jag har hittat lite övningar på nätet som gett mig inspiration och likaså boken Apportering till vardag och fest. Jag sitter här inne i värmen med en kopp te och planerar både ditten å datten. Sen hoppas jag att vi verkligen kommer till skott också trots att kylan känns lite jobbig nu innan man vant sig å då är det bara några få minusgrader:) Något kul att starta upp våren med är i alla fall en Workingtest dags-kurs som jag och Njordis ska vara med på. Det ser vi fram emot!
 
Jag kommer även att köpa terminskort på Kilafors hundhall från å med januari och en del övningar kan man ju faktiskt göra inne också. Å sen kommer så klart den största tiden i hallen ägnas åt lydnadsträning, det som vi gillar mest!
 
I dag blev det enkelmarkeringar på rad med ökande avstånd för varje för Njords del. Det var lite klurigare för han än vad jag trodde att gå över den gamla legan. Ymer fick ett par enkelmarkeringar men utan legor på vägen:) Ymer tycker än så länge att apportering är lite så där lagom kul, medan Njordis kan dö för en apport å för en tennisboll å för en lydnadsruta.. ja han kan dö för de mesta tror jag :)
 
Andra övningen blev ett litet närsök. Ymer tycker det är kul att leta då det blir lite klurigt på en begränsad yta så detta är en övning för han i alla fall:) Jag tror faktiskt att Njord kommer i håg närsökssignalen fast det var så länge sen han hörde den:)
 
Vi tog även en promenad upp på berget. Jag måste köpa mig en ny kamera för den här är omöjlig att ta bilder med om det är gråväder och dessutom rörliga hundar. Men ni får ett par från promenaden:
 

Mina fina pöjkar som verkligen förgyller mina dagar <3

Theresflock

Denna blogg handlar om mig och mina hundar som jag tränar och tävlar med i lydnad, bruks och jakt. Mycket tid spenderas också i hälsingeskogarna!

RSS 2.0