Nu är man helkropssstrålad.

Natten till i går kom tyvär febern tillbax så nu käkats det alvedon hela tiden här för att hålla den borta. Så jag tar en alvedon var 3e timme så det blir några väckningar nattetid men det är det värt. Jag blir så himla trött av denna feber och sen det i kombination med allergiska reaktioner, blödningar i öga och näsa och sen vätska som samlas i kroppen är inte så kul.

I går klev vi upp i "ottan", iaf enligt mig som blivit en sömntuta, det var ju dags för helkroppsstrålningen. Detta är inget jag har gruvat mig för att göra och allt gick bra. Det jag i så fall är lite ororlig för är strålningens biverkningar som jag skrivit om tidigare, men det kommer ju senare. Det jag kunde få i går var feber, som, jag redan hade och solsveda men det har jag sluppit. Denna strålbehanling gör man för att ta död på eventuella gömda cancerceller som man inte kan hitta med stetoskåp och det har visat sig ge bra effekt.

Jag hade med mig mamma och en sköerska under hela tiden men de fick sitta i ett annat rum. Sköterskan hade med sig lugnanade och smärtstillande utifall jag skulle behöva det, men det gick fint ändå och jag somnade till och med en stund:) Sköterskan som var med mig gillar jag mycket och har gott förtroende för men jag tyckte hon skulle ha kunna sparat kommentaren: Theres vet du om det stämmer att det bara är 30 -50 % som överlever en bentransplantation?" Hon hade nämligen kollat på en amerikansk dokumentär och där kom det fram. Jag tror inte detta stämmer och här har ju läkarna sagt att de flesta går bra. Sen kan det ju tänkas att de i dokumentären menade att bara så många lever till genomsnittsåldern. Eller så har de helt enkelt sämre behandlingsmetoder i USA tro jag!

Jag får ca7 l vätska per dygn i droppform nu efter strålningen och det för att det blir så stort sönderfall av alla kroppens celler vid strålningen och då behövs denna vätska för att avlasta njurarna. Även urinen kan få ett annat ph värde och då hjälper vätskan till och  tabletter så att inget urin ska ligga och fräta i urinledarna eller urinblåsan, det kan leda till svåra sår så att man får kateter och det hoppas jag verkligen slippa. Vi märkte dock redan i går kväll att jag börjat samla på mig lite vätska och i morse var det mer, ca 5 liter, OCH det i kombination med en senapsgul t-shirt som jag hade på mig så har man nu smeknamnet Nalle Puh.....Här haglar smeknamenen med mamma i rummet:) Förr var det hamstern och hammarhajen då jag hade nyopererade visdomständer och nu är det då Nalle Puh:) Men detta ska vi få bukt med. Jag har fått en vätskedrivande tablett nu som ska sätta fart på allt är det tänkt.

I dag är en ny dag och en piggare sådan då jag med hjälp av Alvedon håller febern borta och mår riktigt bra. Nu är det dags för en dusch och sen har jag blivit lovad att få droppet bortkopplad en sväng så vi kan ta oss en tur ut i solen, det ser jag fram emot.

Ha en trevlig dag allesamman!

Theresflock

Denna blogg handlar om mig och mina hundar som jag tränar och tävlar med i lydnad, bruks och jakt. Mycket tid spenderas också i hälsingeskogarna!

RSS 2.0