Varma duvor

I går lördag var verkligen en fullrulle dag där inte ens middagen hanns med.
 
Först blev det en tur ut i blåbärsskogen med Magnus. Magnus var inte till stor hjälp i själva blåbärsplockningen då han verkligen bestämt sig för att det inte fanns några blåbär, så även om jag pekade på bären å sa "BLÅBÄR" så vägrade han se dom, hmmm. Men vi fick iaf sällskap i skogen, å kaffe ;), å hundarna fick lite leta övningar med Magge då jag plockade bär :)
 
 Njordmys <3
 
 Ymer hade bästa lunchen med sig:) ( se den lockiga smala svansen, så sööööt)
 
 Å sen lite mys med Ymer å dom låååånga benen....

På vägen hem efter att vi lämnat av Magnus så blev det en fika hos mormor på hennes mysiga altan:)
 
Sen hem å slänga i sig en macka, packa om och dra till klubben för en liten promenad å träning med Hanna. Njord var på hugget trots den intensiva dagen. Han tog tyvärr mittenapporten på apporteringsdirigeringen men annars gjorde han jättefina moment på första försöken. Även Ymer hade lite energi kvar och fick leta pinne i gräset, tasstarget och lite frittföljövningar som inte går så bra. Jag hade tänkt shapa in friaföljet som jag gjort med Njord och det blev ju så bra men denna filur är ju inte som Njord så klart så jag får nog tänka om här och kanske lägga till lite mer hjälper. Ymer vet vart belöningen kommer MEN det är ju så gott med gräsklipp! Skulle jag träna på grusplan så skulle det garanterat vara gruset som är gott...
 
Tiden rann i väg och helt plötsligt var hon halv sju. Nu var det dags att hämta lite duvor som snälla Ulf skjutit åt mig. Duvorna var tom varma! Jag har provat vilt ( skata och kanin) en gång med Ymer och då var han rätt het så jag kände att jag vågade testa duva även fast jag vet att dom släpper MYCKET dun... Och Ymer han apporterade för glatta livet och spottade dun där emellan. Men han var väldigt fin med duvorna, lugn med fint grepp. Hoppas detta håller i sig nu. Även Njord fick testa lite duva då vi kom hem. Han är helt klart intresserad och jag fick han att apportera efter lite lockande men dummy är bra mycket kuligare tycker han.
 
Sen var vi hemma kl 21.30, möra men glada:) Hundarna fick kvällsmat, jag ett par mackor, en kort kvällspromenad å sen stupade vi i säng. Klockan ringde 7.30 i morse och då vägrade Ymer kliva upp:)
 
Passar bra med en lugn och regnig söndag i dag!
 

Theresflock

Denna blogg handlar om mig och mina hundar som jag tränar och tävlar med i lydnad, bruks och jakt. Mycket tid spenderas också i hälsingeskogarna!

RSS 2.0