Skidor, lydnad och Cujjos trauma!

Denna natt var ordningen återställd och jag SOOOV:) Jag och Njord börjar dagen med att åka och möta upp Katharina, kayan och en söt pointer i Acktjärbo. Det blir 2 varv, 8 km skidor, så himlans härligt. Njord drar jämnt och bra tycker jag. Ingen vurpa i dag! Dock så tappade jag en stav som vi fick vända och hämta och sen fick jag två telefonsamtal från bästa läkaren K mitt i spåret oxå. Å när en läkare kommer med mindre trevligheter så är skidpåret ett ganska bra ställe att få dem på så de kan BEARBETAS! Pust, det blir ingen endoskopi av endast tjocktarmen på onsdag UTAN de ska kika på hela tunntarmen oxå, ogillas!

Det var så att läkaren nu fått svar från min tunntarmsröntgen och den visade på en inflammation av något slag, om det är GVH eller någon annan inflammation måste nu utredas och det kan endast göras genom att gå in å kika på hela tarmen, så i stället för 6 dm blir det nu ett gäng metrar...!!! Men samma tid och plats blir det, Gävle kl 11 på onsdag, då tänkter ni på mig......:) I morrn börjar förberedelserna, fasta från kl 13 och sen ska det drickas 4 liter laxeringsmedel.....Tjolahopp!

Cujjo har varit med om ett trauma....Värsta oturen hade han faktiskt. Mamma var ute och gick med Cujjo och han skuttar glad i hågen bredvid men rätt vad det är så skriker han som en gris och står på 3 ben. Då har han lyckats fastna med skinnet mellan tårna i koppelhaken......?? Han måsta ha kommit åt själva haken med tassen så den öppnat sig och klämt sig fast i Cujjos tass, rejält! Han sitter nu fast med tassen å kan inte sätta ned den samtidigt som det tydligen gör grymmans ont. Mamma får inte bort denna hake å ringer pappa som får ta bilen en bra bit på gångbanan för att hämta dem. Han får inte heller bort haken och jag gissar att de blir rejält rädda då Cujjo skriker så mycket så de åker raka vägen till veterinären.....DÄR försöker två stycken få bort haken utan att lyckas men tillsist kommer den tredje och han lyckades och allt blir frid och fröjd igen:) Cujjo är nu helt återställd, inte ens ett sår blev det så då tog de en promenad hem igen:) Go Cujjo!

Kvällen har jag och Njord tillbringat i Kilafors hundhall. En mycket bra och trevlig träning blev det. Alla momenten i klass två hann vi köra igenom. Vi har lite att jobba på innan tävlingen men jag är mycket nöjd med dagens träning!

Nu är det dags för lopplådan här!

Theresflock

Denna blogg handlar om mig och mina hundar som jag tränar och tävlar med i lydnad, bruks och jakt. Mycket tid spenderas också i hälsingeskogarna!

RSS 2.0