Kennelläger!

Då har Kennellägret varit, oj så jag hade längtat efter detta och det var minst så roligt och lärorikt som jag hade hoppats på. På fredagmorgon bar det av ner till Gråbo, några mil norr om Göteborg. Resan gick fint förutom att vi åkte vilse vid Alingsås, vi åkte tydligen runt runt i ca en timme och hur vi än åkte så stod det Alingsås 2 mil:S, dessa GPS:er.......Men till sist var vi framme, några timmar senare än beräknat.

Fredagen ägnades åt presentation, fika och en liten övning som skulle ge instruktörerna ett hum om hur långt ekipagen hade kommit och eventuella problem.

På lördagen var det träning i princip hela dagen förutom lunch och fika. På förmiddagen låg fokus på lydnaden och eftermiddagen var det markeringar med vikt på att hunden ska vara fokuserad innan den skickas och att vi inte ska vara för snabb med hjälper, hunden måste få chans att tänka till innan den skickas. De visade även några bra dirigeringsövningar. Jag fick låna Katarinas Vinna och köra lite med, inte helt lätt att köra en hund man inte känner, men kul och lärorikt det med och det gick faktiskt riktigt bra efter ett tag. Njord fick vara med mamma:)

På söndagen började vi med lite valpövningar för oss med valpar. Jag fick många bra tips på hur man kan börja, det var promenadsök och en rolig övning om gripandet och avlämning av apporten och lite annat smått och gott. På eftermiddagen var det var det blandade övningar med bland annat skott och det var första gången för Njord att höra skott men har reagerade knappt utan fortsatte leka med sin bror:)

Instruktörerna denna helg var Kicki och "Bolly" och de var verkligen jätteduktiga. De hade så många bra övningar och intressanta tankar och de bjöd verkligen på sig själva. De tog sig tid med varje ekipage och kom med tips på hur de kunde komma vidare. De var riktigt duktiga!

Bäst av allt på denna helg var nog ändå Njord som har skött sig exemplariskt och charmat de flesta:) Han har lekt och busat men oxå kunnat koppla av och ta det lugn utan protester. Jag är så stolt över min lilla guldklimp!

Något som faschinerat mig denna helg är alla supertrevliga hundar. Det var verkligen många hundar och i olika åldrar och alla var så grymt trevliga. Jag tror inte jag hörde ett enda morr eller pip på hela helgen. Många hundar hade i princip aldrig träffats tidigare men ändå kunde de koppla av med varandra. De fick trängas på små utrymmen, vissa var lösa, vissa kopplade och sen 4 halvgalna valpar som stojjade omkring, men det gick så bra. Jag är som sagt verkligen imponerad över dessa hundar!

Det var ju så klart inte bara trevliga hundar utan människor oxå! Det var så kul att träffa ER alla! Några har jag haft mailkontakt med ett tag så det var trevligt att träffas på riktigt nu:) Sen fick jag även träffa Mikkel, Njords far - han var så snygg och ståtligt! Och äntligen fick jag träffa Hanne oxå som äger Mikkel och Nora som är Njords syster men hon kunde tyvärr ej följa med då hon inte är färdigvaccinerad (de bor i Danmark) Och sen var det jättekul att äntligen få träffa Mikk med familj. Mikk är Njords jättesöta bror:) Här kommer en bild på bröderna bus:
 Njord och Mikk, se så söta de är:) Bilden är tagen av Hanne.

Något mindre trevlig denna helg var alla knott och det var verkligen knott överalllt. Jag har aldrig tidigare sett så mycket knott, de var dessutom framme hela dagarna och på kvällen blev det som ett grått moln runt huvudet av knott om man stod still. Sen var det mycket fästingar oxå, många fick på både sig själv och sina hundar. Tack och lov så klarade sig Njord. Jag hade en spray med (Prob) som visade sig vara riktigt bra och sen hade han ett bärnstenshalsband på sig oxå. I morse när jag tog ett bad så flöt det omkring MÅNGA döda knott i badvattnet kan jag lova.......

Även hemresan gick bra men även då lyckades vi åka vilse och tro det eller ej men vi åkte vilse i Gävle (10 mil hemifrån) och även här åkte vi runt runt i en timme innan vi kom på rätt väg. De hade stängt av E4an och skyltat skitdåligt.....

Det kommer att komma fler bilder så småning om men något har hänt med min kamera så jag får inte över bilderna till datorn.

Tack Katarina och Tomas som fixat denna underbara helg!

Theresflock

Denna blogg handlar om mig och mina hundar som jag tränar och tävlar med i lydnad, bruks och jakt. Mycket tid spenderas också i hälsingeskogarna!

RSS 2.0