Finbesök

I dag har det varit en fullrulledag igen:) Efter morgonens promenad kom mamma hit och hjälpte mig fixa ett stenland. Vi gävde ut, fullde upp med sand och hämtade massvis med stenar och sen planterade jag dit taklöken jag fick av mormor, blev riktigt fint:) Kanske en bild i morgon.

Sen cyklade jag å Njord till Danne å Fridas tomt och tittade då de jobbade med att dra ris:) Insåg att Njord måste få lite träning i att springa bredvid cykeln kopplad annars kan det bli farligt, hmm. Å sen på det så blev det hämtmat från Take off hos mamma å pappa:)

Sen fick jag skynda mig hem så jag å Njord hann upp på klubben till klockan 18. Först var det träning med lydnadsgruppen och sen jaktträning med Christine å Hassan.

Lydnaden gick finfint och jag är nöjd. Först platsliggning där Njord låg rätt lugnt förutom nån flugattack, sen blev vi kommenderade i inkallning, ställande under gång och apportering. Njord var duktig och jag nöjd, apporteringen kör vi med dk så får vi se hur det blir. Lydnadsettans apportering är dum och det finns ingen som helst logik i det hela så jag väljer att inte lägga något krut på det mommentet, koffeicenten är oxå 1.

Senare efter lite vila kom Christine å Hassan till klubben och vi tränade linjetag, dirigeringar och närsök, båda hundarna skötte sig kanon:)

Och efter det så hängde Hassan med mig och Njord hem så nu har vi finbesök:) Det var nämligen så olyckligt att resten av Christines familjs hundar drabbats av kennelhosta och då Christine så gärna ville åka hem till Bollnäs denna helg så får Hassan bo med mig och Njord. Rocky och Pettro får då bo hos mamma å pappa så länge, mest för att Rocky som blivit halt igen ska få ta det lite lugnt. Han har börjat få Rimadyl nu igen och nu är han pigg å glad igen men för ett par dar sen så var han rätt låg så han hade nog ont, eller var påverkad på annat sätt. Men nu verkar det gå åt rätt håll tack och lov. Ska ringa veterinären i morrn så jag får lite mer Rimadyl utskrivet. Tror det är en infektion i leden igen för han visar samma symtom som sist, å är halt på samma ben. Man blir ju lite orolig då dessa gamlingar inte är pigga:( Men nu får jag sköta om Hassan och Njord till onsdag då Hassan reser hem igen. Får se vad vi hittar på för kuligheter:) Hassan och Nord gillar iaf varandra väldigt bra och det är skönt och snart ska de ju tälta i hop oxå:)

Nu väntar sängen. Hej hopp!

Theresflock

Denna blogg handlar om mig och mina hundar som jag tränar och tävlar med i lydnad, bruks och jakt. Mycket tid spenderas också i hälsingeskogarna!

RSS 2.0