20.5 kg!

I går bar det av till Uppsala för att gå på kurs hos Helena (Reedsweepers kennel) och jag kan säga att det var värt den långa resan! Wow så kul och lärorilt det var och Njord var jätteduktig, min goa lilla skit:) Vi var 5 ekipage som alla var runt 6 månader förutom en som var 8.5 månad. Alla var labbar utom Njord. De här var första kursgången av 5 men jag hade tänkt vara med på varannan kursgång, alltså 3 stycken då det är en bit för mig att resa (42 mil tur och retur:)) Men det var så givande så nu hoppas jag kunna vara med fler gånger men nästa gång har jag tyvärr bokat upp mig på jobb så då kan jag inte vara med men troligtvis ska det bli en uppsamlingsgång för de som misst någon av gångerna så då kanske får i hop 5 stycken ändå:)

Vi började att gå lite "fot" så att Helena skulle se lite mer av varje ekipage. Hon tyckte Njord var följsam och det syntes att vi tränar tävlingslydnad men även att han var en lyhörd kille. Kul tyckte jag! Sen fick vi lite tips på olika små övningar som vi testade bla tränade vi stoppsignal och där tyckte Helena jag skulle byta min långa svaga till en kortare och högre så jag överväger det nu.

Sen körde vi i markeringar i par. Detta var första gången Njord tränade med andra hundar över huvudtaget och han imponerade stort på mig. Skötte sig jättebra. Markeringar har vi gjort två gånger tidigare och aldrig med en kastare så kastaren var ju lite intressant så klart men han hämtade sina dummysar och kom fint med dem till mig. Något som han dock gjorde och aldrig gjort förr var att han sprang förbi mig ett par meter och sen vände och kom till mig så där skulle jag vara lite tydligare (hårdare) och tala om var dummyn hörde hemma tyckte Helena.

Sen gjorde vi även ett linjetag till en dummy som låg i ett väl avvittrat ställe i skogen. Njord var jätteduktig och hämtade den klockrent. Men linjetag är faktiskt något som vi tränat men bara på kortare avstånd och till matskålar, men han förstod tydligt vad tecknet betydde, mallig matte:)!

Något jag verkligen tar med mig hem är att Njord kan mer än vad jag trott så nu måste avstånden och störningarna ökas så det blir lite utmaning för grabben min:)

Efter kursen körde jag hem i raketfart till Bollnäs igen för att jobba kväll:)

I dag fredag valde jag att stänga av telefon för att sova ut och sov ut gjorde jag med råge. Klockan 10.30 slog jag upp mina blå och då låg Njord fortfarande utslagen bredvid mig i sängen och sov:) Sen blev det en tur i skogen med hundarna och vi lyxade till det med fika till och med. Efter promenaden åkte vi genast hem till mamma å pappa för att låna vattenslangen, oj så skitiga de var. Det är nackdelen med hösten, skitiga hundar. Hösten har verkligen kommit nu,frost på mornarna skön luft och härliga färger i skogen, I like!

 Njord hittade en väldigt trasig boll som han roade sig med.

 Njord och Milian i busartagen.

Efter promenaden och en skön dusch hade jag tid hos min veterinär. Milian är så stressig nu och extra mycket pga att Pettro löper och detta leder till att han kan få för sig att skälla på folk vi möter på promenaderna eller på andra hundar mer än vanligt. Pinsamt och irriterande tycker jag och Njord får aldrig gå tillsammans med Milian förutom i skogen då, då jag är rädd att detta ska smitta han. Så nu testar vi kemisk kastrering på Milian och ser om det blir någon effekt. Det finns inga biverkningar med detta så då tycket jag det kan va värt att testa, ända nackdelen är att vi nu inte får tävla på 6 månader men det tror jag inte vi är redo för heller....Jag passade även på att ta med mig Njord för att låna vågen och den stannade på 20.5 kg! Han har blivit stor och tung min "lilla" kille:)Oj så tiden går fort. Jag hade gissat på 15 kg ja, hmmm. Veterinären fick oxå kika på Njords ögon då de är lite rinniga och röda nu men det var inget tok med dom utan valpar har mer röda och rinniga ögon.

Nu jobbar jag natt hos Sanna. En assistent har fått inflammation i hanleden och då hoppar jag in och jobbar två nätter åt henne, fredag och lördagnatt. Ser fram emot septemberlönen som kommer i oktober då jag jobbat 3 av 4 helger och hela veckorna:)

Ha de fint!

Theresflock

Denna blogg handlar om mig och mina hundar som jag tränar och tävlar med i lydnad, bruks och jakt. Mycket tid spenderas också i hälsingeskogarna!

RSS 2.0